Squahpasta m. spicy kødsovs og broccolimos

Af: Christina Gjelstrup Andersen

Ingredienser kødsovs:
2 personer:


1 lille løg (hakkes)
250 gram hakket oksekød
2 tsk paprika
2 tsk chili pulver
1 tsk chili olie
1/2 tsk aromat
fedtstof til stegning

Ingredienser squashpasta:
1 squash
ca 1 ltr vand

Ingredienser broccolimos:
2/3 dele af et frisk broccolihoved (ca. 5-6 store buketter)
En god klat smør
salt, peber og revet muskatnød til smag


Sådan gør du:
Skær enderne af squashen og del den i 4 stave, som igen halveres på tværs. Brug en kartoffelskræller, og skræltil der ikke er mere at skrælle. Dette skulle gerne give nogle pastaformede strimler. Lad stå.

Fedtstof i en gryde, hvortil det hakkede løg tilføjes. Krydderier tilføjes og blandes sammen med løgene. Tilføj det hakkede oksekød og bland det godt sammen med løg og krydderier. Røres en gang imellem til kødet er brunet.

Klip ca 5-6 store buketter af dit broccolihoved af, og skyl dem godt under hanen. Kom dem i en gryde, hvortil de dækkes af vand, og koges til der kan stikkes en gaffel i broccolihovederne uden at man møder modstand. Nu er de klar til at blive blendet til mos. Tag gryden af – kom smør i, og brug stavblenderen i gryden til at få den rette konsistens. Tilføj krydderier til smag og rør rundt.

Når broccolimosen er færdig, hælder du squashpastaen i kogene vand i et par minutter. Tag pastaen af, og tryk vandet ud.
Anret – og velbekomme!