Sjokoladetrøfler

Ingredienser:
100 g mørk chokolade (85 procent)
3/4 dl (75 g) fløde
2 spsk Sukrin
1 spsk smør

Evt. et par dråber mynteessens eller andre aromaer såsom appelsin.
Hvis det ønskes, en lille smulle kakao eller SukrinMelis til at rulle trøflerne i.


Sådan gør du:
Hak chokoladen fint, helst ved hjælp af en foodprocessor. Kog fløde og Sukrin op og hæld det over chokoladen under konstant omrøring. Tilsæt smør og rør det sammen.

Tilsæt mynte-essens eller andre aromaer, hvis det ønskes.

Hæld blandingen i en skål med låg og sæt den i køleskabet, så massen hærder. Det tager omkring 3 timer. Rul chokoladeblandingen til kugler og rul dem hvis ønsket i kakao / SukrinMelis.

Alternativt, så kan du hælde blandingen i en silikoneform til småkager/konfekt, så du ikke behøver at forme trøflerne til kugler.

Opbevar trøflerne koldt.

Opskriften er fra bogen "Bakeglede uten sukker" af Annika Rogneby. Udgivet Lille Måne Forlag

Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 482 kcal • protein: 4,7 • kulhydrater: 9,7 • fedt: 47,2 • kostfibre: 5,6