Saftig og sund æblekage

Ingredienser:
Dej:

2 æg
125 gram Sukrin
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
200 gram hvedemel
2 spsk smeltet smør/kokosolie
80 gram hytteost
1 dl mælk

Fyld:
4-5 æbler
3 spsk Sukrin
1-2 tsk kanel
Lidt hakkede mandler (kan udelades)


Sådan gør du:
Pisk æg og Sukrin godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen og blandt det helt godt. Hæld dejen ud i en 24 cm rund kageform.

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær tynde skiver og stik dem ned i dejen. Når der ikke er plads til flere ’stående’ æbleskiver, lægges resten henover. Strø det hele til med Sukrin og kanel.

Bag kagen ved 175 grader nederst i ovnen i 20-30 minutter.

Tip: Hvis du vil lave en endnu sundere kage, så erstat halvdelen af melet med 30 gram FiberFin og 45 gram mandelmel.

Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 112 kcal • protein: 4,1 • kulhydrater: 16,9 • fedt: 3,2 • kostfibre: 1,6