Råsyltetøj med blåbær og Sukrin

Ingredienser:
2 kg blåbær
500 g Sukrin
1 pose frysepulver el. hvid Melatin



Sådan gør du:
Hæld blåbærrene i en stor skål og rør dem godt sammen med 500 gram Sukrin og en pose frysepulver (fås i supermarkedet og står ved siden af fx jævningspulver til rødgrød). Hæld blandingen ud i frysebægre og frys de portioner ned, som du ikke skal spise de første 3-4 dage.

Det blåbærsyltetøj, du kan købe i butikken, har fem gange så mange kalorier, som denne hjemmelavede variant med Sukrin! Desuden får du dobbelt så mange bær og en meget bedre smag.

Tip: Råsyltetøj, altså syltetøj fremstillet uden kogning, kaldes også frysetøj - simpelthen, fordi det med fordel kan fryses.

Dette syltetøj er kun holdbart i nogle få dage, fordi det ikke indeholder konserveringsmiddel. Det er derfor smart at lave små portioner og tage dem ud af fryseren efterhånden. Fordelen er, at du får en meget friskere smag, og det er samtidig meget nemmere end at koge syltetøj.

Hvis du vil lave syltetøj med længere holdbarhed, så kog blåbær og Sukrin sammen med almindeligt syltepulver.

Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 34 kcal • protein: 0,8 • kulhydrater: 6 • fedt: 0,7 • kostfibre: 4,2