Nachos


 
Ingredienser
2 dl hørfrø,
2 dl mandelmel,
1 dl parmasanost (fint revet i pose)

Sådan gør du:
Krydderier efter egen smag. (paprika, chilli, oregani, tandoori - lige hvad man har lyst til)
Hørfrøene males fint og blandes med mandelmel og parmasanost. Så tager man en lille skål, og hælder ca 2 store spiseskefulde af tørblandingen op i skålen. Så tilsætter man en lille smule vand ad gangen. Lige som man laver glasur.

Blandingen skal blive som en dej der kun lige netop hænger sammen. Så trykker man dejen sammen til en kugle og lægger den på et stykke bagepapir smurt med olie. Læg et stykke film over og rul dejen tyndt ud til et aflangt stykke. Tag bagepapiret med dejen på og læg den i mikroovnen og giv den ca 2½ mimut max power. Tag pladen ud og skær den i trekanter og lad stykkerne køle af på en rest. Fortsæt til du ikke har mere af blandingen tilbage - bliver ca 40 stykker.

Hvis du synes de ikke virker sprøde nok, kan man lige give dem 3-5 minutter i ovnen på 250 grader og køle dem af på en rist. Og så er det bare at lægge chipsene lag på lag med kød, ost, salsa og jalapenos og så en tur i ovnen. Mums.



Jeg vil vove at påstå at man også kan bruge denne blanding som kiks til ost og til dip. Eller brække dem i mindre stykker og blande dem med hakkede nødder, så har man en god musli. Mulighederne er mange. Man skal bare variere krydderierne