Langtidsstegt koteletter i fad med blomkåls/gulerodsris

Af: Trine Søe Holmgaard

Ingredienser:

6 Koteletter
1-2 dåse tomat
1 lille dåse tomat pure
0,5 l. fløde (eller kun 0,25 alt efter smag og behag)
4 Gulerødder
250 g Champignon
2 Løg
15 Cherrytomater
200 g Bacon
1 Blomkål
3-5 gulerødder

Sådan gør du:
Først blandes dåsetomater, tomat pure og fløde i en skål. Kom så lidt
af væden i bunden af stegesoen. Skær groft grøntsagerne ud, og lad
endelig champignongerne være hele. Læg gulerødder, champignon og løg ned i stegesoen. Ovenpå lægges koteletterne der har fået salt og peber på begge sider. Bagefter hældes resten af væden ovenpå og tilsidst kommes cherrytomater og bacon øverst. Sæt låg på stegesoen, og sæt den i ovnen på 180 grader i 2 timer.

Server koteletterne med blomkål/gulerods ris. Dette laves ved at putte
blomkålet og gulerødderne i en foodprocessor og hak det. Derefter
overhældes blomkål og gulerødder med kogende vand, lad det stå i ca. 1
min, og hæld så vandet fra og så er de færdige.

Husk at variere mængderne i opskriften alt efter hvor mange I er der
hjemme, og er der rester tilbage, så kan koteletter, grøntsager og sovs
sagtens blive frosset ned, og brugt som en nem madpakke en dag. Hvis I
har andre grøntsager der skal bruges, kan disse også sagtens blive
puttet ned i stegesoen. Det er kun fantasien der sætter grænserne, og
selvom retten skal have 2 timer i ovnen, så forbliver grøntsagerne faste
og lækre.

Et sidste tip er, at denne ret sagtens kan forberedes i stegesoen om
formiddagen og stilles i køleskabet. Så er det nemt lige at sætte i
ovnen efter arbejde, eller hvis I har store børn, så få dem til at sætte
det i ovnen, og så er der spisetid når I kommer fra arbejde.