Koldskål cheesecake med kakao/nødde bund

Bund:
200 g nødder efter eget valg (jeg brugte 100 g mandler og 100 g cashew)
1 dl raw kakao eller ½ dl almindelig usødet kakao
2 spsk kokosolie
30 g kakaosmør (eller tilsvarende kokosolie)
1/2 tsk vanilje
Et nip salt

Flydende masse:
200 g flødeost eller mascarpone
Saften fra 1/2 citron
30 g sukrin melis
6 dl koldskål
4 blade husblas

Sådan gør du:
Kværn nødderne sammen med vanilje, kakao og salt til ønsket konsistens.

Smelt kakaosmør og kokosolie i en gryde og lad det køle lidt, inden det hældes i nødderne lidt af gangen.

Massen presses godt sammen i en form beklædt med bagepapir eller film (jeg brugte en bagering på 18 cm)

Stilles på køl et par timer.

Flødeost røres med sukrin melis og citron.

Husblas ligges i blød i rigeligt koldt vand (gerne en halv times tid) Vrid den for overskydende vand og smelt den i en gryde ved svag varme sammen med lidt af koldskålen. Så snart det er smeltet, tages gryden af varmen og køles til lunken.

Resten af koldskålen piskes i gryden lidt efter lidt (VIGTIGT at koldskålen har stuetemperatur)
Bland nu koldskålen med oste blandingen (ligeledes tempereret)

Tag bunden ud af køleskabet og hæld massen over (gerne gennem en sigte for at undgå eventuelle klumper) stilles herefter tilbage på køl 4-6 timer.

Pyntes efter behag.