Hampefrø paneret rødspættefilet på cremet grønsags bund

3-4 personer (alt efter appetit)

Ingredienser:

Grønsagsbund:
1 bundt grønne asparges
200g champignon (jeg brugte de brune)
50g smør
1 løg (jeg brugte rødløg)
1 fed finthakket hvidløg
2 dl bouillon
5 dl blomkålsris
4 dl fløde
1 æggeblomme
100g revet parmesan
Persille til at pynte med

Sådan gør du:
Skyl asparges, knæk den træde ende af og skær i mundrette stykker.

Skyl champignon og skær dem i skiver.

Hvidløg hakkes fint og løg skæres i ønskede størrelse.

Champignon og asparges steges i lidt fedtstof på en pande og stilles til side.

Smelt smør og sauter løg og hvidløg heri, tilsæt bouillon, kog op og lad simre ca. 5 min.

Blomkålsrisen og 2 dl fløde kommes i og simre indtil det tykner, tilsæt resten af fløden og kog indtil massen bliver tyk og cremet.

Tag panden/gryden af varmen, tilsæt æggeblomme og parmesan under omrøring, til sidst røres de stegte champignon og asparges i.

Fiskefilet:
Fiskefileterne tørres med lidt køkkenrulle inden panering.

Vend dem først i et pisket æg, derefter i afskallede hampefrø, krydres med salt og peber og steges ca 3 min på hver side.