Gulerodskage

Ingredienser:
Bund:

4 æg
3 dl Sukrin
3,5 dl hvedemel
1/2 dl FiberFin (kan erstattes med hvedemel)
2 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
1 tsk muskatnød, revet
2 tsk kardemomme
1 tsk ingefær
150 g smør, eller 1,5 dl rapsolje
6 dl gulerødder, groftrevet
2 dl rosiner (kan sløjfes)

Glasur:
200 gram Philadelphia Light
2 dl flormelis eller SukrinMelis
2 tsk vaniljesukker


Sådan gør du:
Sæt ovnen til 180 °C.

Pisk æg og Sukrin sammen.

Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem forsigtigt ned i æggeblandingen. Rør det smeltede smør eller olien ned i til sidst.

Riv gulerødderne groft og vend dem i dejen sammen med rosiner, hvis ønsket.

Smør en rund form – 22-24 cm i diameter – og hæld dejen deri. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Afkøl den på en rist.

Tip: Hvis du ikke har SukrinMelis, kan du bruge almindelig Sukrin i stedet for, pulveriseret i en blender eller en elektrisk kaffemølle. Brug ca. 1,3 dl Sukrin til 2 dl SukrinMelis.

Bland SukrinMelis med Philadelphia-ost og vaniljesukker. Det er lettest at gøre i en foodprocessor, men kan også gøres ved håndkraft. Hæld fyldet på kagen og smør det godt ud over den – og gerne ned over kanterne, hvis det skal være rigtig prof.

Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 167 kcal • protein: 3,9 • kulhydrater: 16,3 • fedt: 9,6 • kostfibre