Foccacia med hvidløg og rosmarin


 
Dej:
3 dl hytteost – gerne fuldfed 4 %
6 æg
40 g smeltet smør
120 g almindeligt mandel- eller hasselnøddemel (2 dl)
1 dl/60 g solsikkekerner
1 dl/60 g sesamfrø
2 spsk loppefrøskaller/den grønne husk
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
Topping:
25 g blødt smør blandet med 2-4 fed hakket hvidløg
Rosmarin

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.

Hytteosten blendes fri for klumper og piskes sammen med æg og det smeltede smør.

De hele frø og kerner males til fint mel (hvis du bruger hele nødder males de med) tilsæt herefter loppefrøskaller, salt og bagepulver.

Rør nu de to blandinger godt sammen for at undgå klumper.

Beklæd en bradepande med bagepapir (ca 30x40)

Dejen hældes i og glattes ud inden den forbages 10-15 min.

Når brødet begynder at blive gyldent så tag det ud af ovnen, prik huller i dejen med en gaffel, smør med hvidløgssmør, drys med rosmarin og groft-/flagesalt.

Brødet sættes tilbage i ovnen og bages færdig ca 15-20 min.

Tip:
Det er i virkeligheden kun fantasien der sætter grænser for, hvilken topping der kan bruges.

Prøv med ost, soltørret/frisk tomat, oliven og dit ynglings krydderi.

Brødet her gør sig i øvrigt fortrinligt som sandwichbrød eller deep pan pizza.

Enjoy <3