Fine og fiberrige rundstykker

Ingredienser:
350 g (6 dl) hvedemel
60 g (1 dl) FiberFin
50 g smeltet smør
1,5 dl vand
1,5 dl mælk
1/2 pk tørgær
1 ts salt
2 ts Sukrin (valgfrit)


Sådan gør du:
Bland det tørre i en skål. Smelt smørret i en kasserolle, og tilsæt mælk og vand til smørret. Varm dette til ca 40 grader og bland med melet. Ælt godt sammen. Tildæk dejen, og lad den hæve i en halv time.

Del dejen i 12 stykker og tril dem til rundstykker. Sæt dem på bagepapir. Dæk med et klæde og lad hæve i 40 minutter på et lunt sted.

Pensl med vand, mælk eller æg før bagning. Drys evt. med birkes eller sesamfrø. Rundstykkerne bages ved 250 grader i 10-12 min.

Hvis du laver et stort brød af dejen, skal det i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min.

Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 213 kcal • protein: 4 • kulhydrater: 21,4 • fedt: 3,9 • kostfibre: 3,9
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 299 kcal • protein: 10,9 • kulhydrater: 2,9 • fedt: 27,1 • kostfibre: 12,3