Black Magic Chokoladekage

Ingredienser:
250 gram smør
250 gram mørk sjokolade (gerne sukkerfri)
1 dl kaffe
1 tsk vaniljepulver
150 g Sukrin
4 æg


Sådan gør du:
Smelt smør og chokolade sammen med kaffe i en gryde på lavt blus. Rør blandingen godt igennem, tag gryde af varmen og lad det afkøle. Pisk æg og Sukrin sammen og bland det med chokomassen.

Hæld dejen i en lille, rund form (20 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen på en rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Den lange bagetid er nødvendig, da kagen ikke indeholder mel.

Lad kagen køle af i formen og endnu bedre i køleskabet til dagen efter. Løsn kagen fra formen ved at skære rundt i kanten med en skarp kniv. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Sæt den på et flot fad og nyd den stykke for stykke!

Hvis man vil absolut vil helt op i verdensklasse, kan man dække kagen med et lag chokoladecreme – et tyndt lag af smeltet chokolade blandet med smør. En større kage får man ved at fordoble portionen og bruge en form på 24-26 cm. Her skal man regne med en bagetid på ca. 2 timer.

Kagen er holdbar i køleskabet, men smager mest magisk ved stuetemperatur.

Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 368 kcal • protein: 4 • kulhydrater: 12,5 • fedt: 33,5 • kostfibre: 3,2